Ciasteczka z masła orzechowego

 

Bardzo prosty i szybki sposób, aby w 20 minut mieć coś słodkiego do kawy. Ciacha są delikatne, kruche i przy tym bardzo smaczne.

Idealne dla fanów masła orzechowego ; )

Źródło przepisu: Martha Stewart (z moimi zmianami)


Składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 szklanka masła orzechowego (około 300 g)

4 łyżki miękkiego masła

1/2 szklanki brązowego cukru

1/2 szklanki cukru pudru

2 duże jajka


W misie miksera utrzeć masło z masłem orzechowym i cukrami. Ucierając dodać jajka w ostępach 2 minut.

Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, wsypać do masy maślanej i zmiksować. 

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia za pomocą małej łyżeczki formować małe kulki ciasta, lekko spłaszczając je dłońmi, układać na blaszy z 3 cm ostępem pomiędzy ciastkami. Piec w temperaturze 180ºC przez 13 – 15 minut, do lekkiego zbrązowienia. Wystudzić na kratce.

Smacznego :)



Odpowiedz na „majanaboxingAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>