Deser z rabarbaru, jogurtu i muesli

RABARBEROWE SZALEŃSTWO

Uwielbiam rabarbar, jego słodko-kwaśny smak, kojarzy mi się z dzieciństwem kiedy siadało się na schodach i chrupało świeży (wiem, że nie zdrowy) rabarbar maczany w cukrze : )

 

Składniki na 2 porcje:

1 szklanka obranego i pokrojonego na większe kawałki rabarbaru

5 łyżeczek miodu

1/4 szklanki wody

pół łyżeczki cynamonu

1 szklanka jogurtu naturalnego

 1/3 szklanki podpieczonego muesli

W garnuszku umieścić rabarbar, cukier, wodę, cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.

 

 

Rabarbar podzielić pomiędzy 2 nieduże szklanki, na wierzch wyłożyć jogurt, posypać muesli.

 

Smacznego :)

 

 

 


Odpowiedz na „anytsujxAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>