?

Wracam, ale tylko na chwilę, bo mamy mały problem z internetem w mieszkaniu. Pochwalę się tylko, że obroniłam się na 5 i mam już wakacje! :)

W ten weekend miałam okazję wypróbować babeczki intensywnie czekoladowe firmy Gellwe.

„Babeczki mocno czekoladowe z dużą ilością białej i ciemnej czekolady. Duże i puszyste. Z jednego opakowania wychodzi 10 smacznych i wilgotnych babeczek. Specjalnie dobrane do receptury kawałki białej i ciemnej czekolady nie rozpływają się podczas pieczenia, co sprawia, że babeczki są niezwykle efektowne. Ich receptura została opracowana przy wykorzystaniu najwyższej jakości surowców bez konserwantów i barwników. 

?Szybkie w przygotowaniu – wystarczy 20 minut, by wspaniałe, pyszne babeczki były gotowe. Są idealne do kawy, jako szybki deser dla dzieci oraz na wszelkie spotkania i uroczystości. Babeczki mogą przygotowywać samodzielnie większe dzieci, a maluchy pod okiem mamy lub taty. Mieszanka do wypieku ciasta stanowi gwarancję sukcesu. W kartoniku znajdują się dwa jej opakowania z kawałkami białej i ciemnej czekolady. ” pisze firma Gellwe o swoich babeczkach. (¬ródło:http://www.gellwe.pl/produkty/produkt/tytul/babeczki-mocno-czekoladowe-105/)?

Co ja na to?

Zgadzam się ze wszystkim w 100%!

 

Składniki:

Opakowanie babeczek intensywnie czekoladowych firmy Gellwe

2 jajka

100 ml oleju roślinnego

75 ml wody lub mleka

 

Dodatkowo:

60 g mlecznej czekolady

płatki migdałowe

 

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 10 papierowych foremek.

Mieszankę do pieczenia muffinów wsypać do miski, dodać jajka, olej i wodę, następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około1 minutę do uzyskania jednolitej konsystencji, po czym wsypać zawartość saszetek z białymi i ciemnymi czekoladkami i delikatnie wymieszać łyżką.

Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 2 łyżek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika.

Piec muffiny na środkowym poziomie piekarnika 15 -18 minut.

Po upieczeniu muffinów wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.??

Udekorować rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.

Smacznego!