Jogurtowe babeczki kakaowe z kremem




 

Pyszne, lekkie, wilgotne i bardzo delikatne babeczki kakaowe, na jogurcie (zamiast jogurtu wiśniowego możecie dodać swój ulubiony lub naturalny) posmarowane z wierzchu kremem kanapkowym. 

Nie macie pomysłu na niedzielny deser? To bardzo dobrze się składa, bo te babeczki to szybki sposób na coś słodkiego. Polecam

i życzę miłego dnia,

a ja wracam z powrotem do książek : /


Składniki na 12 babeczek:

1,5 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/3 – 1/2 szklanki cukru (zależy jak słodki jest jogurt)

3 łyżki kakao

2 jaja

350 g jogurtu owocowy  (u mnie wiśniowy) lub naturalny 

100 g stopionego masła

W jednej misce połoczyć suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać dokładnie łyżką.
Napełnić foremki do 2/3 wysokości papilotek.

Piec 15 – 20 minut (do suchego patyczka) w 180oC.

Po ostygnięciu wierzch udekorować ulubionym masłem (np. nutella, albo milky way)

Smacznego!

 



Odpowiedz na „maryjerzakAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>