Kapuśniak

W każdym polskim domu, każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis na tradycyjną zupę kapuśniak, jednak dzisiaj zachęcam wszystkich do spróbowania tego przysmaku wg przepisy firmy SyS (klik, klik).

Z jednego opakowania wychodzi litr zupy. Pięknie pachnie, ma lekko kwaskowaty smak, jest lekka i bardzo pożywna. Idealna na jesienne, zimne obiady ; ) U mnie podawana z ziemniakami.?

Polecam!??

Składniki:
kapusta suszona (min. 40%), warzywa suszone 15% (marchew, cebula, seler), kwas mlekowy (kwas), mąka ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, majeranek, kminek, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Proponuję podawać z chlebem lub z ziemniakami. Zawartość torebki z warzywami wsyp do 1 litra zimnej wody, dodaj 1 łyżkę masła lub oleju, zamieszaj, gotuj przez 20 minut od zawrzenia. Następnie mieszankę z przyprawami rozprowadĽ w 250 ml zimnej wody i wlej do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. ?

Smacznego ;)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>