Muffinki śniadaniowe z owocami (jabłkiem i gruszką chińską)
Delikatne, waniliowo – cynamonowe muffinki z dodatkiem owoców – jabłka i gruszki chińskiej  Idealne na śniadanie lub jako przekąska do pracy lub szkoły.
 Idealne na śniadanie lub jako przekąska do pracy lub szkoły.
Pysznie smakują jeszcze ciepłe ze szklanką mleka, polecam!
Składniki:
250 g mąki pszennej
1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem (60 g)
1/2 szklanki cukru
100 g masła
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
1 jabłko
1 gruszka chińska – nashi (lub zastąpić jabłkiem)
Masło utrzeć mikserem z masłem na puszystą masę. Dodać jajka i miksować około 10 minut. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cynamon budyń, sodę i proszek do pieczenia. Mieszankę wsypać do masy jajeczno maślanej razem z mlekiem i wymieszać.
Jabłko i Nashi obrać i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać masę do 2/3 wysokości każdego otworu.
Piec w 180oC około 30 minut (do suchego patyczka).
Smacznego!
