Zupa cebulowa

 

 

Dzisiaj zapraszam Was na zupę z przepisu firmy SyS. Zupę podałam z pełnoziarnistym chlebem z serem i tymiankiem i wiecie co? Ta zupa jest pyszna – delikatna, aromatyczna, a co najważniejsze bez konserwantów i sztucznych barwników. Stanowi idealny, rozgrzewający posiłek w jesienne, chłodne popołudnia. 

Polecam spróbować każdemu ;-)


Składniki:

cebula suszona (min. 45%), bułka pszenna tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), sól, warzywa suszone 9% (pasternak, seler, czosnek, natka pietruszki), ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny, kminek, tymianek

 

Sposób przygotowania:

Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, dokładnie wymieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oliwy i gotuj przez 20 minut na małym ogniu. Proponuję podawać zmiksowaną, z dodatkiem śmietanki.

Smacznego.

 

Więcej możecie poczytać na stronie SyS (klik, klik)



Odpowiedz na „Gość: teenager, cao197.neoplus.adsl.tpnet.plAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>